Pages

led scroller

Wednesday, August 14, 2013

GHOST 2012 KOREAN DRAMA PART 2 STORY

Assalamualaikum and Hello Guys !

Di malam yang sunyi sepi nie, mmg sesuai untuk aku menulis blogger nie.
Bly la dapat banyak idea. . .
<huhuhu> banyaklah sangat kn. . ?

Story2 hari nie,


seperti yang korang au, aku sekarang addicted ngn cerita ghost 2012.
Tetapi, hari nie aku tak tengok cerita tue because lack of time. .
( tik tok tik tok tik tok )
Jam berbunyi dan bergerak pantas.
.................................................... 
Dalam cerita GHOST 2012 nie,
Pasal Ghost behind monitor; Antara genius2 group hacker yang berkerjasama dgn phantom, serta bertarung dgn Genius hacker, Hades.
Park Ki Young aka Kim Woo Hyun (Hades) vs Jo Hyun Min (Phantom)


Ingat aku tengok saja2 ker…?
Aku selidik au, software apa dieowg pakai cmene dieowg analysis data2 tue..

Memang berbaloi sebab aku dapat cari software2 tuer.
Mmg berguna untuk aku… kihkih…
Tapi, untuk makluman korang bukan untuk jadi hacker
sekadar untuk anaylsis data laptop sendiri…

Okay !
Pergi kepada barisan pelakon yang handal kacak plus cantik dalam cerita nie…
 ................................................

So ji sub
as
Kim woo hyun  @ park ki young


............................................... 

Lee yeon hee
as
Yoo kang mi


Kisah hero dan heroin nie, dieowg nie pernah digandingkan short film as known U-Turn.
Dalam Nie, dieowg belakon guna nama sebenar iaitu, yeon hee and ji sub..
dan short film nie mendapat hit ranking


Walaupon, film nie pendek tapi, msge tue smpai au…

Jarak umo dieowg 11tahun, tapi tetap sama padan bagai pinang di belah dua gitu :p
Memandai kan kome.. hehehe

....................................................
Dalam drama nie, Yoo kang mi ada perasaan terhadap kim woo hyun sebenar.. tetapi, die tak sempat meluahkan perasaan masing2.. kim woo hyun yang sebenar telah accident dalam letupan kimia bersama park ki young...





selepas accident tue, yoo kang mi menyelamatkan park ki young yang police kenali sebgagai kim woo hyun dripde di ancam oleh pembunuh . .

kemudian, park ki young menjalani pembedahan plastik kerana kerosakan yg teruk akibat kemalangan kimia tue. 
Ghost Behind Secret Park Ki Young aka Kim Woo Hyun


park ki young bercadang untuk bertukar menjadi kwan baik nye, kim woo hyun untuk mencari pembunuh sebenar ..

Walaupun, rupa park ki young telah menjadi rupa rakannya; tetapi, personality die yang suka mengusik dan testing yoo kang mi mmg jelas kelihatan sama..
Ki young mengusik kang mi yang sedang nyenyak tdo di hari cutinya..

Ki young aka woo hyun ajak berjumpa di kedai berhampiran rumah kang mi..


Demi Park ki young tak dicurigai oleh orang lain yang menyamar sebagai kim woo hyun.. Yoo kang mi banyak meluangkan masa dgn park ki young.
Yoo kang mi lah banyak back up ki young @ woo hyun dari sebarang ancaman @ tuduhan.. 





Dalam diam, yoo kang mi telah terpikat ngn sikap dan personality park ki young aka kim woo hyun.. Ki young sgt suka testing kang mi. Nampak die bagai tak peduli kang mi, tetapi hatikatnya die sgt ambik berat ttg kang mi cume die fkr kang mi mungkin sukakannya kerana wajahnya menyerupai sahabatnya..  
woo hyun menelepon kang mi
Di teater



Hampir terjatuh untuk mencapai sesuatu

ki young cepat menyambut kang mi
Ki young terpaku



Kang mi ketakutan hingga menangis dan memeluk ki young aka woo hyun

Di sinilah bermula, story love line between
 park ki young(so ji sub) dan yoo kang mi(lee yeon hee)...



Yoo kang mi mebetulkan tali leher ki young aka woo hyun, mata saling terpaku bile bertentangan.. 

Pasangan yang sama genius, smart dan cinta yang terpendam tanpa diluahkan..

Pertemuan pertama antara park ki youung dan yoo kang mi di episode 1

 .....................................................

Sewaktu drama di lancarkan dan ditayangkan di kaca tv korea, SBS.
Banyak ktirikan negative di lemparkan kt Lee yeon hee. Orang kata die xpandai belakon or blah2…

Aku tengok ok je.. cinta yang tersirat dan terpendam tue sampai je kt aku untuk hayatinya…
Tapi, tak au la owg lain yg mengharapkan lebih dari tue..
Confirm la bagi dieowg menghampakan…

Plus….
More information I got it is.. So ji sub depend Lee yeon hee acting skills.
Wah, bravo… !
Sepadan kan..



He really like a hero to his heroin.

...................................................... 

Choi Daniel
as
Park ki young
Nielah park ki young sebenar.. wajahnya sebelum bertukar.. 


Choi Daniel adalah pemengang asal watak park ki young sebelum belaku letupan di kilang kimia yang menimpa kim woo hyun dan ki young.


Die juga memainkan peranan penting dalam cerita nie eventhrough die hanya muncul dalam beberapa episode sahaja,.

...................................................... 

 Yang menarik kisah cerita nie sebab ada menunjukkan pasal hubungan dua orang sahabat yang telah lama terpisah kerana hal tertentu dan muunasabah..


 Hubungan persahabatan terpisah 10tahun antara Kim woo hyun dan park ki young. Bila dieowg berjumpa kembali, rupanya2 masing2 masih lagi tersemat kasih sayang persahabatan antara mereka.

 Sweet kan relationship dieowg…

End of This drama between ki young aka woo hyun dan kang mi
Park Ki Young telah menjadi policeman yang sebenar dengan mengekalkan identiti sebagai Kim Woo Hyun..
Yoo Kang Mi iktiraf ki young sebagai police yang baik dan mempercayai ki young aka woo hyun..


 Dalam cerita nie, so ji sub pemengan watak utama die sekarang active menjalani pengambaran drama baru bertajuk “THE MASTER SUN” …

 Aku de search pasl cerita nie, majority kata best …

 Tapi, cerita nie haroro ( ada babak seram la )

 Jadi, tak jadi la nak tengoknya… kihkih…

( tik tok tik tok )

Jam dah menunjukkan pukul 0130 am…
Tapi, mata aku segar lagi nie..


Apa pun, ia dah melangkau masa tubuh badan aku untuk rest…
Ok, Sampai disini sahaja, .


Tata, wa’sallam…








Pingates